Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği Nedir?
Ameliyatsız çene ucu estetiği, hyaluronik asit ve ihtiyaca göre başka maddeler içeren dolgu malzemesinin ince kanüller veya enjektörler yardımıyla çene bölgesine enjekte edilmesi şeklinde uygulanan bir işlemdir. Operasyon genelde anestezi uygulamasına ihtiyaç duymaz iken; ağrı ya da acı konusunda hassas hastalara lokal anestezi altında uygulanabilir. Uygulamanın kalıcılığı altı ay ile iki yıl arasında olmakla beraber birinci yılın ardından sonuçlar yavaş yavaş kaybolmaya başlar.
Ameliyatsız çene ucu estetiği sayesinde hastalar herhangi bir cerrahi müdahaleye maruz kalmadan çene bölgelerini yüzlerinin geri kalanıyla uyumlu hale getirebilmektedirler. Ameliyatsız çene ucu estetiğinin temelini, diğer tüm ameliyatsız yöntemlerde olduğu gibi dolgu maddeleri oluşturmaktadır. Bu dolgu maddeleri belli bölgelere belli miktarlarda uygulanarak çene ucu şekillendirilebilir.
Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği Kimlere Yapılır?
Ameliyatsız çene ucu estetiğinin cerrahi yöntemler yerine tercih ediliyor olmasının birçok sebebi mevcuttur. Bunlar başlıca operasyonun basit olması, kısa sürmesi ve cerrahi yöntemin risklerinden hastayı kurtarması olarak sıralanabilir.
Ayrıca cerrahi yöntemle kalıcı estetik yaptıracak hastalar, estetik yaptırdıktan sonraki sürecin bir simülasyonunu görmek amacıyla ameliyatsız yöntemi tercih etmekte ve ameliyatsız yöntemin verdiği sonuçlara göre ya bu yöntem üzerinden devam etmeyi ya da cerrahi yönteme geçmeyi düşünmektedir.
Çene bölgesindeki sorunun küçük olduğunu düşünen hastalar, bu kadar küçük problemler için cerrahi yöntemin risklerine katlanmayı gereksiz bulmakta ve neredeyse risksiz olarak nitelenen ameliyatsız yöntemi tercih ederek, küçük estetik problemlerine minimal ve kontrol edilebilir çözümler bulmaktadırlar.
Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?
Ameliyatsız çene ucu estetiği, dolgu malzemeleri kullanılarak yapılan diğer estetik operasyonlar gibi basit ve kolay bir işlem olarak nitelendirilir. Operasyon sırasında genelde anestezi uygulaması yapılmaz. Acı ve ağrı konusunda hassas hastalara ise anestezik kremler ile bu uygulama yapılabilir. Operasyondan önce hangi bölgelere ne oranda müdahale edileceği ve ne miktarda dolgu malzemesi kullanılacağı belirlenir. Hangi bölgelerin ne miktarda dolgu malzemesi ile doldurulacağının belirlenmesi çene estetiğinin sonuçlarının tahmin edilebilirliği açısından önemlidir.
Operasyon bölgesi ve miktarının belirlenmesinden sonra dolgu malzemesinin hazırlanmasına geçilir. Dolgu malzemesinin içeriğini hyaluronik asit oluşturur. Hyaluronik asit vücudun doğalında bulunan ve su toplama kapasitesini arttıran bir ürün olduğundan dolayı, enjekte edildiği bölgede dolgunluk yaratır. Ürünün organik olmasından dolayı insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur.
Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından dolgu ile yapılan estetik operasyonlar için özel olarak üretilen ince kanüller veya enjektörler yardımıyla dolgu malzemesi enjekte edilir. Enjeksiyon işlemiyle çene ucu büyütme, uzatma, şeklini değiştirme, belirginleştirme, hatları ortaya çıkarma gibi sonuçlar alınabilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dolgu ile yapılan tüm estetik prosedürlerden kazanılan tecrübe sayesinde ameliyatsız çene ucu estetiği kolay bir işlem halini almıştır. Pratik ve kolay olsa da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur.
- Operasyondan önce hastanın istekleri doğru anlaşılmalı ve hastanın isteklerinin ne derece karşılanabileceği belirlenmelidir.
- Dolgu malzemesinin çene bölgesine adapte olması için süre tanınmalı, bu süre içerisinde çene bölgesi ağır masaj ve etkilerden korunmalıdır.
- Hastanın duş almasında herhangi bir problem bulunmasa da dolgu yapılan bölgeyi aşırı sıcak ve aşırı soğuk sudan uzak tutmak sonuçların tam olarak alınması açısından önemli bir etkendir.
- İşlem sonrası erken dönemde çene bölgesi ağır makyajdan ve diğer kimyasal maddelerden uzak tutulmalıdır.
Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği İşleminin Avantajları Nedir?
Ameliyatsız çene ucu estetiği yapılmasının, cerrahi yöntem uygulamalarına göre çeşitli avantajları bulunur. Çene bölgesinde şekil bozuklukları olduğunu ve estetik operasyona ihtiyaç duyduğunu düşünen hastaların cerrahi yöntemin avantajları ile cerrahi olmayan yöntemin avantajlarını karşılaştırması gerekir.
- Hasta cerrahi yöntemle gelen risklerden ve değiştirmesi zor sonuçlardan kaçınarak geçici de olsa estetik bir görüntü elde eder.
- Dolgu uygulaması ile cerrahi müdahalede elde edilebilecek sonuçların bir çoğu elde edilir. Çene ucu yüzün diğer bölgeleriyle uyumlu hale getirilir. Sağ, sol ve karşı profilden estetik bir görüntü elde edilerek hastanın sosyal hayatında daha başarılı olması sağlanır.
- Operasyon genelde anestezi işlemi gerektirmez. Ağrı ya da acı konusunda hassas hastalara anestezik kremler veya lokal anestezi uygulanabilir. Operasyonun basitliği sayesinde hasta genel anestezinin risklerinden de korunmuş olur.
- Çene ucu estetiği için kullanılan hyaluronik asit kendini kanıtlamış bir ürün olmasından dolayı kullanımından dolayı herhangi bir yan etki oluşmaz.
İyileşme Süreci
Ameliyatsız çene ucu estetiği dolgu ile yapıldığından dolayı herhangi bir kesi açılmaz. Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi herhangi bir iyileşme sürecini içermez. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur.
- Operasyon hassasiyeti bulunan hastalar dışında herkese anestezi işlemi uygulanmadan yapılır ve bu hastalar belirgin ağrı ya da acı hissetmez.
- Hyaluronik asitin enjekte edilmesi için kullanılan ince kanüller ve enjektörler sayesinde işlem bölgesinde herhangi bir morluk ya da şişlik beklenmez. Oluşması muhtemel kızarıklık ve ödem hızla düzelecektir.
Sonuç olarak dolgu yöntemiyle uygulanan ameliyatsız çene ucu estetiği ile birlikte hasta cerrahi yöntemle elde edebileceği tüm sonuçları kazanabilir. Bu operasyonunun ortaya çıkardığı sonuçlara göre cerrahi yöntem yaptırıp yaptırmayacağının kararını verebilir. Sonuçlardan tatmin olması ve cerrahi yönteme başvurmak istememesi durumunda ise dolgu işlemini tekrarlatarak hayatına devam edebilir.