Kol Germe Nedir?
Kol Germe Nedir?

Kollarda zamanın etkisiyle oluşan sarkma ve gevşeme görüntüsü kol germe operasyonuyla estetik bir görünüme kavuşturulur. Zaman içinde sık sık kilo alıp verme, yerçekimi, yıllarla birlikte cildin elastik kabiliyetinin zayıflaması kol sarkmalarına neden olur. Büyük alanlarda görülen sarkmalar için yapılan egzersizler fayda etmeyebilir. Birçok kişi bu sarkma durumlarını kıyafetlerle kapatmayı dener. Yaz mevsiminde sarkmaları gizlemek ise zordur. Eğer kıyafetlerinizi seçerken kollarınızı düşünmek istemiyorsanız kol germe işlemi sizin için bir kurtarıcı olabilir. Kol germe işlemiyle kollar dinç ve estetik hale gelir. Yıllar içerisinde sık sık kilo alıp verme, yer çekimi, zamanla cildin elastiklik kabiliyetinin zayıflaması; kol derisinin sarkmasına neden olabilir. Özellikle büyük alanlarda görülen sarkmalar için yapılan egzersizler fayda etmeyebilir. Kişi sarkık bölgeleri kıyafetlerle kapatmayı dener, ancak çoğu zaman efektif başarı sağlanamaz, özellikle yaz aylarında sarkmaları gizlemek oldukça zorlaşır. Kol derisinde oluşan bu sarkık görünüm kol germe operasyonuyla estetik bir görünüme kavuşturulur. Deride bolluk oluşması sadece koltuk altı bölgesinde veya koltuk altından başlayıp dirseklere uzanan hatta meydana gelir. Oluşan bolluk görüntüsünün altındaki yağ tabakası ince ya da kalın olabilir. Bu durumların hepsi germe ameliyatının seyrini etkiler. Kol germe operasyonu ile kolun üst ve arka kısımlarında oluşan bolluk ve sarkma görüntüsü giderilir. Burada sarkan derinin bir kısmı alınarak veya görünmeyecek bir bölgeye gizlenerek gerginleştirilir. Kol germe işlemiyle kollar dinç ve estetik hale gelir. Kıyafetlerinizi seçerken artık kollarınızın sarkık görüntüsünden endişe duymak istemiyorsanız kol germe operasyonu sizin için kurtarıcı olacaktır.

Kol Germe Kimlere Yapılır?

Kol germe işlemi birçok kişinin ihtiyaç duyduğu bir operasyondur. Kollarda büyük değişiklikler ortaya çıkarır ve sarkma problemini çözer. Kol germe işlemi birçok şikayetin çözümünde kullanılabilir.

Kol germe operasyonu yaşla birlikte talebin arttığı, pek çok kişinin ihtiyaç duyduğu bir ameliyattır. Özellikle kısa süre içinde kilo alıp verme yaşandıysa, deride oluşan gevşeme ve sarkma egzersizle sıkılaşamayacak kadar fazladır. Değişik sebeplerle kollarda çatlaklar ve kırışıklıklar görülebilir. Germe operasyonu planlanırken bu çatlak bölgedeki deri çıkarılarak hem germe yapılmış olur, hemde çatlak görünümünden kurtulmuş olunur. Kol germe operasyonu uygun hastalarda liposuction ile birlikte de yapılabilir.

Kol germe ameliyatları genelde ileriki yaşlarda tercih edilmektedir, 18 yaşından önce önerilmemektedir. Operasyon genel anestezi altında uygulanır.

Kol Germe Kimlere Yapılır?
Kol Germe Nasıl Yapılır?
Kol Germe Nasıl Yapılır?

Kolda sarkma sadece koltuk altı bölgesinde oluştuysa gevşeyen deri bir alana toplanıp gizlenebilir. Sarkma koltuk altlarında başlayıp dirseğe kadar uzanıyorsa deri tek alana toplanıp gerilemez, sarkan deri kısmının kesilerek alınması gerekir oluşacak hafif iz kolun iç kısmına gizlenir, önden veya arkadan bakışta görünmez. Uygun hastalarda deri germe operasyonu ile birlikte liposuction da uygulanır.

 

Germe operasyonu sonrası hafif te olsa bir iz kalır, bu izin sizi rahatsız edeceğini düşünüyorsanız örümcek ağı estetik operasyonunu tercih edebilirsiniz. Örümcek ağı estetik operasyonu iz bırakmayan bir germe işlemidir ancak kol germe kadar uzun ömürlü ve kalıcı değildir.

 

Kol germe operasyonunda hastaya lokal anestezi ya da genel anestezi uygulanabilir. Operasyon ortalama 2 saat sürer. Lokal anesteziyle gerçekleştirilen operasyonlardan hemen sonra hasta evine dönebilir. Genel anestezi kullanılan kişilerde, hasta bir gün hastanede kalmalıdır.

Kol Germe İyileşme ve Etki Süresi

Kol germe ameliyatları büyük oranda kalıcı işlemlerdir. Operasyon erken yaşta yapılmışsa veya ameliyat sonrasında hızlı kilo alıp verme gerçekleştiyse tekrar sarkmalar ortaya çıkabilmektedir. Genellikle alınması gereken dikişler söz konusu değildir. Doktorunuzun önerdiği şekilde iyileşme süreci tamamlanırsa günlük-iş hayatına dönmek daha kısa sürecektir. Ameliyat sonrasındaki iki gün boyunca bölge ıslanmamalıdır. İki günün sonunda duş almakta sakınca yoktur. Ameliyattan iki gün sonra günlük işlerin gerçekleştirilmesine başlanabilir. Bu işleri yaparken kol hareketlerini sınırlamak gerekir. Ameliyattan iki ay sonra kolların aktif kullanıldığı sporları yapmak mümkündür. Operasyondan kalan izler zaman içinde azalacaktır. Doktorunuz, ilk günler için elastik bandaj önerebilir. İyileşme sürecinin başlarında kolları kalp seviyesinden yukarıda tutmak önemlidir. İyileşme sürecini kötü etkileyen sigara gibi alışkanlıklardan kaçınmalıdır.

Kol Germe İyileşme ve Etki Süresi
Op. Dr. Hakan Demirel
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kol germe operasyonu öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralayabiliriz:

  • Ameliyattan bir ay önce sigarayı bırakmak önerilir.
  • Operasyon öncesinde bırakılması gereken ilaçlar olabilir, doktorunuza kullanılan ilaçlar hakkında eksiksiz bilgi verilmelidir.
  • Operasyon sonrasında iki gün duş alınmamalı, yara bölgesi ıslatılmamalıdır.
  • Operasyon sonrasındaki ilk günlerde kolların kalp hizasından hafif yukarıda tutulması önerilmektedir.
  • Doktorunuzun öneri ve tavsiyelerine uyulması önem arz etmektedir.